Sådan laver du en klassisk cæsarsalat
Den klassiske cæsarsalat serveres på stort set alle restauranter herhjemme – og du kan tilmed få den i forskellige varianter i udlandet, afhængigt af hvor du rejser hen. Herunder følger en opskrift på den klassiske cæsarsalat, som vi kender den i Danmark.
En klassisk cæsarsalat er en herlig spise, som serveres med kylling, men der er også mulighed for at tilføje retten et personligt twist, hvis du blot tilsætter de ingredienser, du har lyst til. I nedenstående afsnit får du opskriften på klassisk cæsarsalat med kylling.
Ingredienser (2 personer)
Du bør starte med at lave dressingen, når du laver cæsarsalat. På den måde er du sikker på, at den trækker nok til at få en god smag, og samtidig kan du sikre dig, at du få serveret den med varm kylling, hvis du ønsker det.
Dressing:
- 2 æggeblommer
- 2 ansjosfileter i olie
- Citron
- 1 dl olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk revet parmesan
- 1 spsk sherry
- Salt og peber
Salat:
- 2 kyllingefileter
- Romainesalat
- Hvidløgscroutoner
- Revet parmesan
Fremgangsmåde
Du bør starte med at lave dressingen, så den kan nå at stå og trække, inden du serverer den. Det anbefales, at du anvender en stavblender eller en smoothie blender til at mikse, da en større blender typisk ikke egner sig lige så godt, når de få ingredienser skal blandes.
Dressing:
- Bland alle ingredienserne undtagen olie sammen i en blender.
- Hæld i en skål.
- Tilføj olie lidt ad gangen, indtil den får samme konsistens som klassisk mayonnaise.
- Smag til med salt og peber.
- Stil dressingen i køleskabet og lad den stå og trække i en skål med folie over i minimum 2 timer.
Salat:
- Brun kyllingefileterne på hver side og krydr dem med salt og peber undervejs.
- Når de er brunede, skruer du ned for blusset og lader dem ligge på panden, indtil de er gennemstegte.
- Skær salaten ud og fordel den i portioner.
- Skær kyllingen ud i aflange stykker og placér stykkerne oven på salaten.
- Fordel dressingen over salaten og drys parmesan over.
Giv cæsarsalaten dit eget touch
Hvis der er ingredienser, du ikke kan lide, eller hvis du blot foretrækker andet, kan du sagtens ændre i opskriften, så den får et personligt touch. Selvom der i så fald ikke er tale om en klassisk cæsarsalat, kan du med fordel eksperimentere en smule.
Du kan også tilføje andre ingredienser til salaten, hvis du synes, at den er lidt for kedelig. Den går også godt med tomater og løg, men du kan sagtens bevæge dig over i det mere eksotiske hjørne, hvis du ønsker det.
Der er også mulighed for at servere retten med andet end kylling. Hvis du hellere vil have okse- eller svinekød, er det en oplagt mulighed, da det er en salat med utallige kombinationer.
Vær dog opmærksom på, at hvis du ændrer på ingredienserne, er der ikke længere tale om en cæsarsalat i traditionel forstand – og det gør heller ikke noget. Det vigtigste er, at du kan lide den, da det er en oplagt mulighed for at få nogle grøntsager indenbords.