Mere kylling og mindre oksekød er vejen til bæredygtighed
I dag er klimaproblemerne et stort emne, og vi forsøger for så vidt muligt at leve mere bæredygtigt. Det er nemlig vigtigt, hvis vores efterkommere også skal nå at have glæde af vores jord.
Man kan gøre rigtig mange ting for at leve mere bæredygtigt, som for eksempel at sortere sit affald. Men ens kostvaner kan især også spille en stor rolle, når det kommer til bæredygtighed.
Hvis du gerne vil vide mere om, hvorfor du skal spise mere kylling og skære ned på oksekød, skal du læse med her.
Derfor skal du spise kylling frem for oksekød
Kylling er super lækkert, og det fungerer i rigtig mange retter, hvad enten det er som supplement i en salat eller som et mere bærende element. Men ud over at bidrage til gode retter er det mere bæredygtigt at spise fjerkræ frem for oksekød. Så hvis du godt kunne tænke dig at integrere mere bæredygtighed i din hverdag, bør du skære en smule ned på oksekødet. Oksekød er nemlig langt værre end kylling, når det kommer til vores klima.
Faktisk er forskellen så stor, at vi kan spise kylling til aftensmad alle ugens dage, før klimaaftrykket bliver lige så stort, som hvis man spiser oksekød en enkelt aften til aftensmad. Det er altså en væsentlig forskel, og derfor bør man også være opmærksom her. Selvom du måske elsker en rød bøf, så er det altså noget, du bør overveje at skære ned på. Kylling kan uden tvivl også fungere som et godt alternativ til den røde bøf. Man kan lave et hav af lækre og spændende retter, som indeholder kylling, så hvis du ikke kan undvære kød i din hverdag, er det helt sikkert fjerkræ, du skal prioritere at spise.
Spis bæredygtigt på arbejdspladsen
Hvis du allerede har skåret ned på oksekødet og erstattet det med fjerkræ, men godt kunne tænke dig at gøre mere for at leve bæredygtigt, er der heldigvis en masse andre ting, du kan gøre. Hvis du godt kunne tænke dig at leve mere bæredygtigt i din hverdag, kan du eventuelt tilmelde din arbejdsplads en frokostordning hos able. able er en virksomhed, som tilbyder frokostordninger samt frugtordninger og morgenmad til forskellige firmaer i hele landet. Her er bæredygtighed altså i højsæde, når der skal udarbejdes en madplan.
Able er altså helt sikkert også et godt initiativ, hvis du har et ønske om, at din arbejdsplads skal have mere fokus på bæredygtighed. Efter at have kørt virksomheden Frokost.dk i 13 år, har able valgt at skiftet navn til able, og hermed tage hånd om klimaforandringerne og de udfordringer fødevareindustrien står over for. Able vælger at fokusere på hvordan de kan være forløbere for en grøn og bæredygtig omstilling, som løsning på dette. Ved ikke at investere i en bedre fremtid for os alle, kan konsekvenserne ved ikke at handle og investere i bedre løsninger have store konsekvenser for vores klode. Således vil vores efterkommere måske ikke kunne nå at have glæde af den. Derfor bør man helt sikkert begynde at leve mere bæredygtigt. Hvis det lyder som noget, du gerne vil bidrage til, er det bare med at hoppe ind på able.dk og tilmelde din arbejdsplads til en bæredygtig frokostordning i dag.